Dávejte si pozor na transmastné tuky a kyseliny v potravinách

V potravě, kterou přijímáme, může být celá řada různých látek. Některé jsou zdravé, jiné méně a další zase zcela škodlivé. Samozřejmě naší prioritou by mělo být dbát pouze na kvalitní produkty a potraviny, a to nejenom pokud dodržujeme dietní jídelníček, ale i v rámci běžného, standardního denního režimu.

Podíváme-li se i na skutečná negativa nezdravé stravy, potom souvisí s konzumovanými nezdravými tuky, mezi které spadají i transmastné kyseliny. Právě ty nejsou pro naše tělo nic dobrého, jelikož jejich primární negativum je zvyšování cholesterolu v krvi.

V jakých potravinách tyto nezdravé tuky najdeme?

Určitě je dobré vědět i to, v jakých potravinách se tedy tyto konkrétní tuky nacházejí.

Primárně je najdeme třeba v různých druzích sladkého pečiva. Stejně tak je ale najdeme i v různých zákuscích, a to zvláště v těch, které jsou vyráběny ve velkých objemech.

Dalším problémem jsou různá jídla kupovaná ve stáncích a pobočkách rychlého občerstvení, ale také mnohé typy živočišných tuků.

Ideální cestou, jak se jim vyhnout je dbát zásad zdravého stravování, nebo vsadit na zdravý jídelníček sestavený odborníkem. Právě díky němu je tak můžeme z těla zcela eliminovat.

Díky tomu tak během nejbližší doby výrazně zlepšíme naše zdraví, což povede k jedinému, a to naší lepší kondici, ale třeba také lepší náladě.

Transmastné kyseliny mohou vznikat i v přírodě

Samozřejmě základním zdrojem těchto nezdravých kyselin a tuků je potravinářská výroba, kde vznikaly různými postupy, mezi které patří třeba ztužování. Stejně tak se ale mohou nacházet i v přírodě. Ideálním příkladem je třeba trávicí ústrojí přežvýkavců, nebo čerstvé mléko. To však tolik škodlivé není, a to ani při dietě. A pokud ji držíte, rozhodně ho pijte, jelikož vám dodá i potřebné bílkoviny. A případné kalorie z tuků eliminují prášky na podporu hubnutí, pohyb, nebo další zdravá strava, která celkově podpoří váš metabolismus a tedy i proces spalování.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.