Grilovací sezóna je v plném proudu

Češi jsou skutečnými milovníky grilování. Každý má obvykle svůj recept spojený s přípravou, nehledě na to, že každý má i své oblíbené potraviny, které rád připravuje. A jelikož je grilovací sezona v plném proudu, podíváme se společně na to, jak ji využít do svého dietního plánu. Pokud dodržíte několik důležitých zásad, je nutné říci, že grilování patří mezi ty zdravější metody přípravy jídla. Zjistěte, jak na to.

Co raději vynechat?

Jelikož je naším cílem zdravé grilování, je rozhodně třeba vynechat olejové marinády. Kromě toho, že masu nic nedají, jsou i velmi nezdravé. Dále je lepší vynechat grily na červené uhlí a zvolit raději zdravější varianty v podobě grilu plynového. Dále neopomíjejte ani výběr potravin. V rámci zdravého životního stylu na gril patří hlavně ryby, dále netučná masa a logicky také zelenina.

Jak grilovat správně?

Maso tedy máme připraveno. Ideální je ho alespoň 20 minut před přípravou vyndat z lednice, aby nedostalo takový šok. Plně stačí trocha čerstvého pepře a soli. Poté ho můžeme vložit na rošt grilu popř. na lávový kámen. Zbytečně s ním neotáčíme, stejně jako ho nemačkáme – vytekla by všechna šťáva. Také je třeba ho nespálit, jelikož by mohlo být zdraví škodlivé. Sledujte zdravé grilování se Zdeňkem Pohlreichem a jeho oblíbené grilování vepřového a kuřecího masa (krkovice) a zeleniny. Sledujte jeho tipy jak dietě naložit maso.

Jakmile je z obou stran ugrilováno, odložíme ho na talíř, pár minut ho necháme odpočinout a poté ho podáváme. Pamatujte, že správný steak nikdy není horký. Pokud hledáte možné dochucení, zkuste čerstvé bylinky, nebo pár kapek olivového oleje. Důležitá je také správná sada na grilování.

Na pečivo zapomeňte

Jeho nadměrné množství není při dietě rozhodně nic správného. Proto na něho raději zapomeňte a nahraďte ho zeleninou. Jelikož je grilovací sezona v plném proudu, dokonale se hodí například papriky, stejně tak jako cuketa, lilek, ale i cibule. Mohou to být i brambory, ale zde opatrně s množstvím škrobu, které obsahují. Též doporučujeme vynechat majonézu, olejové marinády a podobné dresinky. Když už něco, stačí nízkotučný tvaroh, pažitka a trocha soli.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.