Hubnutí s kuřecím masem je IN

Maso by mělo být základem našeho jídelníčku, a to jak v běžném denním režimu, tak i ve chvíli, kdy se snažíme hubnout. I proto je třeba v tomto směru jídelníček i lehce upravit. Přesto v něm ale zůstane kuřecí maso, jelikož obsahuje řadu bílkovin a minimum tuku. K tomu stačí přidat další zdravé potraviny, trocha pohybu a úbytek váhy přijde rychleji, než si myslíme.

Vrátíme-li se ale zpět ke kuřecímu masu, rozhodně je třeba dodat, že má i jiná pozitiva. Pojďme se tedy podívat, co obsahuje a jak našemu tělu konkrétně prospěje.

Kombinace kvalitních látek je pozitivem

Již jsme zmínili, že kuřecí maso obsahuje velké množství bílkovin, které jsou dobré hlavně proto, abychom mohli podporovat růst našeho svalstva.

Stejně tak jsou ale potřebné i v rámci regenerace naší svalové hmoty a tak určitě není dobrou cestou ho z jídelníčku vysazovat. Potěší také minimem tuku, a tak ho obsahuje i každý zdravý jídelníček, který je zaměřený na hubnutí.

Dále obsahuje také látku nazývanou jako niacin. Ta se stará o celkové uvolňování energie ze sacharidů, díky čemuž tělo lépe reguluje konkrétní hladinu krevního cukru.

Poslední pozitivní látkou je třeba selen, který má pozitivní vliv na náš imunitní systém, ale stejně tak brání vzniku nebezpečné rakoviny.

Jak kuřecí maso připravovat?

Zatímco hovězí steaky či některé ryby můžeme podávat i v téměř syrové úpravě, u kuřecího masa je třeba dát pozor, aby bylo vždy dostatečně propečené, jelikož jedině tak eliminujeme případná zdravotní rizika. Dobré je zaměřit se také na zdravé způsoby přípravy, zvláště pokud maso obsahuje dietní jídelníček. Ideální je třeba vaření, ale také dušení, nebo grilování, ale s použitím skutečného minima tuku, a to nejlépe olivového oleje. Jelikož se jedná o maso jemné, je hotové velmi rychle a hodí se do salátů, k celozrnnému pečivu, nebo téměř k jakémukoliv druhu příloh (např. celozrnným těstovinám nebo rýži).

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.