Proč není dobré jíst ve fastfoodech? Důvody jsou jasné.

V souvislosti s dietou a se zdravým životním stylem se hovoří o různých možnostech toho, jak správně jíst, a jaká jídla při zdravém životním stylu konzumovat. V tomto ohledu je samozřejmě třeba říci, že nejlepší volbou je zdravý jídelníček nejlépe sestavený přímo odborníkem, který obsahuje pro naše tělo prospěšné kombinace jídel a samotných surovin. Doslova protipólem tomu jsou fastfoody, které se po celé zemi rozmáhají, a to i přes zjevnou nekvalitu svého jídla.

Nekvalitu v tom ohledu, že nám jedno takové menu dá minimum pro naše tělo prospěšných živin, ale naopak se díky energetické hodnotě negativně podepíše na našich tukových zásobách.

Většinou smažená jídla

Jedním velkým negativem fastfoodů je právě ona rychlost, se kterou musí být jídlo připraveno.

Většina pokrmů je tak připravována smažením v oleji, což je z hlediska diety ta nejhorší varianta.

Správný dietní jídelníček by totiž kromě kvalitního olivového oleje neměl žádný jiný obsahovat.

A pokud už ano, tak v naprosto minimálním množství. Navíc ani kvalita daných surovin nemusí být vždy na té nejvyšší výši. Vždy ale záleží na konkrétním řetězci, nebo stánku.

Obecně ale můžeme s klidným svědomím říci, že právě kvůli vysokým kalorickým hodnotám a minimálním výživovým bychom ve fastfoodu jíst neměli.

Nejsou to jenom jídla, ale i nápoje

O tom, že daná fastfoodová smažená jídla nejsou tím správným, jsme si již řekli. Stejně tak ale nejsou dobrou volbou ani nápoje, často obsahující také obrovské množství cukru. Takzvané prázdné kalorie a přeslazené limonády nejsou pro naši dietu to pravé. Nehledě na to, že mohou způsobit i řadu dalších zdravotních problémů, od různých srdečních onemocnění, po obezitu, ale výjimkou nemusí být třeba ani cukrovka.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.