Banánová ovesná kaše s borůvkami

Ovesná kaše patří mezi velmi oblíbené snídaně většiny cvičících, protože obsahuje velké množství sacharidů, které vás každé ráno pořádně „nakopnou“ a dodají vám mnoho energie. „Receptů“ na teplou ovesnou kaši je mnoho a já vám v následujících řádcích ukážu jeden z mých oblíbených.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme ovesné vločky, které hodíme do mixéru a lehce je pomeleme. Poté si vezmeme menší hrnec, do kterého dáme ohřát mléko a vodu. Než začne voda s mlékem vřít, přidáme ovesné vločky, stáhneme plamen a po chvilce začneme míchat.

Nechceme, aby voda s mlékem vřely. Pokud budeme mít kaši moc hustou, přidáme více mléka. Osobně mi nejvíc chutná spíše sušší kaše.

Než bude kaše hotová, tak si můžeme připravovat směs banánů, slunečnicových semínek a (sekaných) tím, že je dáme rozmixovat do mixéru. Směs zamícháme do připravené kaše.

Nakonec si ohřejeme v hrnci mražené borůvky, kterými ovesnou kaši dozdobíme. Borůvky krásně pustí šťávu, kterou kaši polijeme a dozdobíme ji s nimi.

TIP 1: Kaši můžeme dozdobit například i plátky banánů.

Zdravé dietní fitness recepty (Jídelníček) – Snídaně – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.