Buchty (buchtičky) se šodó

Buchtičky se šodó neboli buchtičky s krémem jsou oblíbeným hlavním jídlem snad všech, kteří milují sladké. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy výborných domácích buchtiček a lahodného krému. Připravte si i vy buchtičky se šodó a zažijte nostalgii ze školních jídelen.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 3,5 hrnku hladké mouky
  • 2 panáky oleje
  • 1 vejce
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 kostky droždí (kvasnic)
  • Kůra z celého citronu
  • Špetka soli

Na šodó:

  • 3 lžíce cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 0,75 litru mléka
  • 1 – 2 lžičky rumu

Postup přípravy:

Příprava těsta je velmi jednoduchá.

Nejdříve si nachystáme velkou mísu, ve které smícháme všechny suroviny, důkladně je promícháme a vypracujeme těsto.

Vypracované těsto necháme necelou hodinu kynout.

Po nakynutí těsto rozdělíme na 3 části a vytvoříme z něj hady. Já preferuji 3 velké hady asi velikosti malého knedlíku, ze kterých udělám velkých 9 buchet.

Vytvořené hady dáme do skleněné zapékací mísy nebo na plech s pečícím papírem.

Lehce pomažeme olejem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 20 minut na 170 °C.

Šodó vytvoříme smícháním mléka s třtinovým cukrem nebo obyčejným cukrem, pudinkem a rumem. Ohříváme pomalu, aby se nám „krém“ nepřipálil.

Po vychladnutí nalijeme šodó na buchty (buchtičky) a můžeme jíst.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.