Domácí paštika s brusinkami

Paštiky jsou oblíbenou součástí snídaně mnoha lidí a v poslední době se například na rautech využívají jako delikatesní předkrmy namazané na opečených bagetkách. V dnešním receptu nám Láďa Hruška přestaví postup přípravy vynikající domácí paštiky s brusinkami, kterou oslníte každou návštěvu. Postup přípravy je poměrně jednoduchý.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 0,5 kg kuřecích jater
  • 1/2 kostky másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 menší cibule
  • 1 panák smetany
  • Špetka majoránky a pepře
  • Hrst jemně sekaných (pomletých) mandlí a sušených brusinek

Postup přípravy:

Nejdříve si důkladně opláchneme játra, odstraníme blány a nakrájíme na kousky.

Poté si oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme.

Nakrájenou cibulku zpěníme na pánvi na kousku másla a přidáme majoránku a česnek.

Jakmile nám česnek chytne barvu, přidáme játra a budeme je restovat asi 10 minut.

Dále si nachystáme vyšší nádobu, do které orestovanou směs dáme.

Směs osolíme, opepříme a přidáme asi 1/3 – 1/2 másla.

Lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.

Rozmixovanou směs zjemníme asi panákem smetany.

Nakonec přidáme mandle a brusinky.

Vše důkladně vše promícháme a dáme na několik hodin uležet do lednice.

TIP 1: Olivy spolu s paštikou namazanou na opečené bagetce vytvoří vynikající kombinaci chutí.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, chuťovky – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.