Jablečné lívance

Lívance jsou většinou sladkou pochoutkou, která je velmi oblíbená v České republice a také na Slovensku. Název vznikl od slova lít, protože se připravují litím tekutého těsta na rozpálenou pánev nebo kamennou desku (plotnu). Příprava tohoto receptu Ládi Hrušky je velmi jednoduchá a zvládne ji každý.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 hrnek polohrubé mouky (může být i celozrnná)
  • 1 hrnek mléka
  • 1 – 2 nahrubo nastrouhané jablka
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 sáček vanilkového nebo skořicového cukru

Postup přípravy:

Jablka důkladně omyjeme a nahrubo nastrouháme. Loupat je nemusíme, nejvíce vitamínů je ve slupce.

Poté si nachystáme mísu, ve které smícháme všechny ingredience a vytvoříme z nich hmotu.

Lívanečky smažíme dozlatova na pánvi nebo v lívanečníku.

TIP 1: Jablečné lívance můžeme po usmažení dochutit zakysanou smetanou.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.