Jablkový kompot

Zavařené kompoty jsou u nás velmi oblíbené, a tak Češi zavařují ovoce i zeleninu. Nejoblíbenější jsou zavařené meruňky, broskve, hrušky a také jablka. Na ty se v dnešním receptu Láďa Hruška zaměří a představí nám postup přípravy výborného jablečného kompotu, který zvládne připravit z minima surovin opravdu každý.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 jablka
  • 10 hřebíčků
  • 1 hrnek vody
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
  • 1 celá skořice

Postup přípravy:

Nejdříve si důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky jablka.

Nakrájená jablka dáme do hrnce a zalijeme je hrnkem vody.

Přidáme 10 hřebíčků, vanilkový (vanilinový) cukr a celou skořici.

Vše povaříme několik minut, než nám jablka krásně změknou.

Jablkový kompot můžeme jíst teplý i studený.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.