Jogurtové minikoblížky

Marmeládové a čokoládové koblihy jsou velmi oblíbenou sladkou snídaní, kterou koupíte téměř v každé pekárně. V dnešním receptu vám Láďa Hruška představí recept na výborné jogurtové minikoblíčky, které zvládnete připravit během pár minut a hlavně je v žádné pekárně nekoupíte. Zažeňte nimi mlsnou.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 200 gramový kelímek bílého jogurtu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 lžíce rumu
  • Tabulka čokolády (nejlépe zdravé čokolády)

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, do které dáme všechny suroviny kromě čokolády.

Čokoládu musíme nastrouhat hrubším struhadle a přidáme ji k surovinám do mísy.

Poté vše důkladně promícháme.

Mělo by nám vzniknout těsto, které jde pomocí lžíce tvarovat na koblížky.

Vytvarované koblížky smažíme dozlatova asi 3 minuty na oleji na pánvi.

TIP 1: Pokud jste použili moc oleje, vysušte koblížky papírovými ubrousky.

TIP 2: Usmažené koblížky můžete obalit v obyčejném moučkovém, vanilkovém, skořicovém nebo třtinovém cukru.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.