Pivní sýr

Česká republika je národ pivařů a pokud bydlíte na Moravě, tak i vinařů. K těmto nápojům se velmi dobře hodí sýr. To Láďa Hruška moc dobře ví, a proto se rozhodl nám ukázat postup přípravy pochutiny, která kombinuje pivo a sýr neboli pivní sýr. Za tuto výbornou pochoutku zaplatíte v restauracích nemalé peníze, i když příprava je velmi jednoduchá a hlavně levná.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 kostky měkkého tvarohu v pozlátku
  • 1 hrnek piva
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • Špetka pepře

Postup přípravy:

Příprava je opravdu jednoduchá.

Nejdříve si nachystáme mísu, do které dáme měkký tvaroh, sůl, kmín, mletou papriku a špetku pepře.

Vše velmi důkladně promícháme a zalijeme pivem.

Opět vše důkladně promícháme.

Takto vytvořenou směs vložíme do kulaté plastové misky, aby nám sýr držel tvar.

Misku přikryjeme víčkem a necháme 4 – 5 dnů zrát v chladnější místnosti.

Sýr by měl být bílý až lehce narůžovělý.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.