Nadýchaný pomerančovo-citronový koláč

Koláče jsou oblíbeným pokrmem, které lze připravit na mnoho způsobů. Naslano a také nasladko. V dnešním receptu si představíme postup přípravy výborného nadýchaného pomerančovo-citronového koláče.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 280 g polohrubé mouky
  • 100 ml citronové šťávy
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • Kůra z celého citronu

Na polevu:

  • 110 g moučkového cukru
  • 4 – 5 lžíce citronové (pomerančové) šťávy

Postup přípravy:

Nejdříve si přichystáme větší mísu, ve které smícháme žlutky (bílky si necháme) s cukrem a olejem. Do této směsi nalijeme citronovou a pomerančovou šťávu a důkladně promícháme.

Poté si nachystáme druhou mísu, ve které smícháme prosátou mouku, citronovou kůru a kypřící prášek do pečiva. Tuto suchou směs smícháme s tekutou směsí v druhé míse. Dále si vyšleháme zbylé bílky a vmícháme je do těsta.

Pečeme na promaštěném plechu asi 25 – 30 minut. Po upečené necháme těsto vychladnout a připravíme si z prosátého moučkového cukru a 4 – 5-ti lžic citronové šťávy (pomerančové) výbornou polevu. Polevou těsto polijeme (potřeme) a necháme vychladnout.

Chutné sladké dezerty – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.