Švestkové knedlíky

Knedlíky vždy patřily mezi tradiční recepty našich babiček a hlavně prababiček, díky kterým rádi vzpomínáme na dětství. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí velmi jednoduchý recept na přípravu švestkových knedlíků tak, jak ho dělali naši prarodiče. V receptu můžeme použít zavařené a v sezóně čerstvé švestky.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 hrnek polohrubé mouky (obyčejné i celozrnné mouky)
  • 1 hrnek horké vody
  • Špetka soli
  • Švestky

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, do které nasypeme polohrubou mouku (např. i celozrnnou moukou) a sůl.

Suroviny zalijeme horkou vodou a důkladně mícháme než nám vznikne těsto.

Těsto necháme chvilku odpočívat.

Poté z něj uděláme hada, kterého nařežeme na malé špalíčky.

Špalíčky ručně rozplácneme a na každou placku dám vypeckovanou švestku.

Těsto se švestkou zabalíme a vyválíme s mouce.

Nakonec si nachystáme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu.

Do vroucí vody knedlíky vyskládáme a vaříme je asi 7 minut.

Jakmile vyplavou, budou hotové.

TIP 1: Knedlíky můžeme například ve směsi mletého máku a moučkového cukru.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.