Sýrovo-slaninová bulka

Když jsou za nedlouho Vánoce a naše trouby jedou na plné obrátky, tak vám představím výborný recept na sýrovo-slaninové bulky. Chuť této domácí sýrovo-slaninové bulky (popř. rohlíku, bagetky) je absolutně nesrovnatelná se „slanináky“ kupovanými v obchodě nebo pekárně, protože nechceme „šidit“ na surovinách sami sebe.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Tvrdý sýr cihla + plátky (stačí klasický Eidam nebo Gouda)
  • Slanina nebo salám
  • 1,2 kg hladké mouky
  • 300 ml vody
  • 400 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 3 vejce
  • 2 – 3 lžičky cukru a soli
  • 2 kostky droždí (kvasnic)

Postup přípravy:

Nejdříve si ze všeho si připravíme sýr a slaninu (salám). Tvrdý sýr si nastrouháme na hrubém struhadle a slaninu (salám) nakrájíme na kostky. Poté si nachystáme velkou mísu, ve které budeme dělat těsto z mouky, vody, mléka, olej, vajíček, cukru, soli a droždí.

Trochu vejce si necháme na potření. Do těsta dále přidáme připravený sýr a slaninu (salám) a těsto uhněteme. A necháme ho asi 30 minut kynout.

Po nakynutí těsto rozdělíme asi na 4 kousky, ze kterých pak budeme dělat menší bulky. Nachystané bulky opět necháme chvíli kynout.

Nakynuté bulky vložíme na pečící papír na plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do rozpálené trouby.

Pečeme na 180 °C asi 15 – 20 minut, poté na ně dáme například plátek slaniny (salámu) a na to plátek sýra. Sýr se nám krásně rozteče.

Zdravé dietní fitness recepty (Jídelníček) – Slané chuťovky – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.