Boží milosti

Za nedlouho se blíží Vánoce, a tak Láďa Hruška přišel s receptem na „cukroví“ zvané „Boží milosti“. Jedná se o velmi jednoduchý recept, který zvládnete během chvilky a nezatíží téměř vůbec vaši peněženku. Pokud máte rádi sladké, určitě tento recept vyzkoušejte.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Necelé 2 kávové hrnky hladké obyčejné nebo celozrnné mouky
  • 2 žloutky
  • 5 – 7 polévkových lžic mléka
  • 3 kávové lžíce obyčejného nebo třtinového cukru
  • 5 – 7 lžic bílého vína
  • Kousek másla (asi pětinu) – tuk na pečení moc nedoporučuji

Postup přípravy tohoto „cukroví“:

Příprava „božích milostí“ je velmi jednoduchá.

Nejdříve si nachystáme velkou mísu, ve které důkladně smícháme všechny suroviny a vytvoříme těsto.

Jakmile bude těsto hotové, necháme jej pár minut uležet a zatím si nechystáme desku na válení těsta.

Těsto vyklopíme z mísy a vyválíme asi na výšku 0,5 cm.

Dále si vezmeme vykrajovátka a těsto vykrojíme. V těstě uděláme dírky, aby se to lépe prosmažilo a také dobře vypadalo. „Boží milosti“ smažíme na oleji z obou stran. Každá strana musí být do zlatova.

Po usmažení je necháme vychladnout a obalíme je v moučkovém cukru.

Tento recept není kvůli smažení v oleji a cukru dietní, ale jednou za čas si můžeme dovolit „cheat day“.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.