Dietní bábovka

Bábovky jsou druhem sladkého pečiva, které je v českých domácnostech velmi oblíbené. Amatérský kuchař a experimentátor Láďa Hruška to moc dobře ví. V dnešním receptu si představíme postup přípravy vynikající dietní bábovky, kterou na rozdíl od klasické bábovky, nemusíme vůbec péct. Stačí ji pouze připravit a nechat vychladit několik hodin v lednici.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 vaničky tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 pytlík želatinového ztužovače
  • Ovoce (maliny, borůvky, jablka, třešně apod.)
  • Piškoty

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme větší mísu, ve které smícháme tvaroh a zakysanou smetanu.

Celou směs důkladně vyšleháme, abychom v ní neměli žádné hrudky.

Ve druhé míse si nachystáme želatinový ztužovač a přidáme do něj směs tvarohu a smetany. Vše důkladně promícháme a přidáme ovoce.

Nakonec si nachystáme formu, do které nalijeme připravené „těsto“.

Při nalívání těsto prokládáme piškoty.

Formu s těstem a piškoty dáme asi na 2 hodiny do lednice a můžeme vyklopit.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.