Domácí koblihy bez smažení

Dnes k nám přijela babička a rozhodli jsme se, že si společně uděláme koblížky. Jelikož nemám ráda smažená jídla, tak jsme se rozhodli, že si koblihy upečeme podle receptu Ládi Hrušky. Recept Ládi Hrušky na domácí koblihy je bez smažení, levný a hlavně nebudete stát u „plotny“ půl dne. Celý recept vás vyjde asi na 30 Kč.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3,5 hrnku obyčejné nebo celozrnné hladké mouky
  • 1 vejce (použijeme žloutek)
  • Hrnek vlažného mléka (vytáhnete z ledničky na necháte chvilku oteplat)
  • Kousek másla (asi 1/5 klasické kostky)
  • 3 lžíce cukru (nejlepší se asi třtinový, ale klasický postačí)
  • Špetka soli
  • 1 kostka droždí
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • Lžička rumu (na potření/ovonění koblížků)

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme velkou mísu, do které vložíme všechny suroviny. Pouze kousek másla a trochu rumu si necháme na potom.

Ze surovin v míse vypracujeme hladké těsto a necháme asi půl hodiny kynout.

Po nakynutí těsto válečkem rozválíme a začneme vykrajovat. Nejlepší jsou asi kolečka, které můžete vykrájet například sklenicí.

My jsme dělali neobvyklé „čtverečky“. Skládáme vždy 2 na sebe.

Na jeden dáme marmeládu a druhým ji přikryjeme. Okraje musíme stlačit do sebe, aby náplň držela uvnitř. Poté můžeme začít péct.

Na pečení si nachystáme plech. Do plechu buď dáme pečící papír nebo jej vymažeme kouskem másla. Koblížky necháme ještě 15 – 20 minut kynout.

Poté je vložíme na plech (můžeme je nechat kynout i na plechu) a plech vložíme do rozpálené trouby na 170 °C.

Koblihy pečeme asi 15 minut.

Po vyndání z trouby potřeme koblihy rozpuštěným máslem a potřeme/ovoníme koblížky trochou rumu.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.