Domácí müsli

Müsli je oblíbená pochoutka mnoha cvičících, sportovců a vlastně všech, kteří se chtějí kvalitně nasnídat. Kvalitní müsli obsahuje velké množství sacharidů (energie) a malé množství tuků. Bohužel ne každá müsli tyčinka je poctivá. Proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat rychlý a jednoduchý recept na přípravu zdravého domácího müsli.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší pánev, na které si opražíme oříšky a ovesné vločky.

Po opražení je na pár minut odstavíme a nasypeme do mísy.

Mezitím si dáme spařit v horké vodě sušené ovoce, které nakrájíme na malé kousky a přidáme do mísy k oříškům a ovesným vločkám.

Poté si v hrnci rozpustíme máslo s medem a přilijeme je do mísy s oříšky, sušeným ovocem a ovesným vločkám.

Směs důkladně promícháme a zamícháme do ní sníh ze dvou bílků.

Dále si nachystáme větší pekáč (popř. plech na pečení), směs na něj rozetřeme a dáme péct.

Pečeme dozlatova v rozpálené troubě na 160 °C asi 20 minut.

Nakonec müsli nakrájíme na „tyčinky“.

TIP 1: Nakrájené müsli tyčinky můžeme polít například rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.