Domácí nugátové croissanty

Zlatavé Croissanty patří u dětí a také dospělých mezi velmi oblíbené pečivo. Bohužel cena croissantů je občas hodně přemrštěná, a proto se Láďa Hruška rozhodl nás ukázat recept na domácí nugátové croissanty, které jsou levné a rychlé. Vyzkoušejte si je doma i vy, protože jejich příprava je opravdu jednoduchá.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Nejdříve si vyválíme listové těsto. Poté si vezmeme co největší kulatý talíř a vykrojíme si kolečko, které rozdělíme na 8 dílů (8 trojúhelníčků).

Na širší část trojúhelníčků dáme kostičku nugátové čokolády.

Díky rozdělení na trojúhelníčky budeme moci krásně croissanty od širšího konce „zamotat“.

Dále si nachystáme plech, na který dáme pečící papír. Na ten vyskládáme nugátové mini croissanty a potřeme je rozkvedlanými vejci.

Croissanty pečeme na 180 °C do zlatova.

TIP 1: Místo nugátu můžeme samozřejmě dle použít jinou čokoládu nebo také marmeládu.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.