Domácí ruská zmrzlina

Pomalu se nám začíná oteplovat, a proto začínáme myslet na různé osvěžující nápoje, ale také nanuky a zmrzliny. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy výborné domácí ruské zmrzliny, jejíž příprava nám zabere pouze pár minut. Zmrzlinu tak nebudeme muset za draho kupovat a dobře si na ní pochutnáte.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 3 lžíce moučkového cukru (popř. třtinový moučkový cukr)
  • 3 vejce
  • 2 velké dortové oplatky
  • 1 vanilkový cukr (popř. ochucovadlo jiné příchuti)

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, ve které vyšleháme žloutky s cukrem.

Ve druhé míse si důkladně vyšleháme sníh z bílků a smetanu ke šlehání. Tuto směs přidáme k vyšlehaným žloutkům.

Dále při připravíme velkou nádobu. Je dobré použít dortovou nádobu/formu s oddělitelnými kraji. Pokud ji nemáte, nevadí, použijte jinou.

Na dno nádoby dáme dortový oplatek. Na ten rozetřeme připravenou směs.

Poté nádobu se směsí dáme na 30 minut do mrazáku. Po 30-ti minutách nádobu vytáhneme, směs promícháme a vrátíme zpět do mrazáku. Toto opakujeme ještě 2x.

Jakmile bude směs zmrzlá, srovnáme její povrch, položíme na ni druhý oplatek.

Takto připravenou zmrzlinu dáme zamrazit do druhého dne a můžeme konzumovat.

TIP 1: Přidáním jahodového dochucovadla bude mít vaše ruská zmrzlina jahodovou chuť.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.