Domácí šlehačka

Šlehačka je oblíbenou přísadou do kávy, dortů a také k ovoci. Obvykle se šlehačka dělá ze smetany na šlehání, ale Láďa Hruška má vynikající vychytávku, díky které připravíte domácí šlehačku ze dvou surovin dostupných opravdu v každé domácnosti. Příprava domácí šlehačky je velmi jednoduchá a zabere vám pouze pár minut.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Kousek másla
  • Mléko

Postup přípravy:

Nejdříve si do hrnce nalijeme mléko a přivedeme jej k bodu varu. Poté přidáme kousek másla.

Směs s roztopeným máslem rozmixujeme metličkovým mixerem. Mixujeme asi 3 minuty.

Rozmixovanou směs přelijeme do misky a necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme směs asi na hodinu do mrazáku.

Po hodině v mrazáku směs ušleháme do tuhé hmoty.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.