Domácí zmrzlina bez chemie

Zmrzlinu má rád snad každý. Bohužel cena zmrzliny a nanuků v cukrárně není moc lákavá. Proto se amatérský kuchař Láďa Hruška rozhodl nám ukázat jednoduchý recept na přípravu vynikající domácí vanilkové zmrzliny bez chemie. Vaše děti si na ní určitě pochutnají a vy ušetříte.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 9 lžic cukru (obyčejného nebo třtinového)
  • 6 žloutků
  • 0,5 l mléka
  • 2 panáky olivového oleje
  • 1 vanilkový (vanilinový) cukr

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší hrnec, do kterého nalijeme půl litru mléka a ohřejeme jej. Poté si připravíme smícháním žloutků, třtinového cukru, vanilkového (vanilinového) cukru a mouky kašovitou směs, kterou důkladně do jemna mícháme.

Mouky můžeme přidat i o trochu méně, aby byla „kaše“ řidší.

Poté ji přidáme do ohřátého mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Cílem je, aby konzistence připomínala pudink. Jak bude konzistence „pudinková“, necháme ji vychladnout.

Po vychladnutí přidáme do směsi 2 panáky olivového oleje a důkladně zamícháme. Není nutné se bát, olej v zmrzlině nebude ani poznat.

Vytvořenou směs vložíme minimálně na 6 hodin do mrazáku a ze začátku ji občas promícháme.

A můžeme podávat.

TIP 1: Zmrzlinu můžeme dochutit dle chuti. Doporučuji hořkou čokoládu.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.