Jablkové (jablečné) růžičky

Jablka a jablečné dezerty má rád téměř každý. Amatérský kuchař a experimentátor Láďa Hruška to moc dobře ví, a proto se rozhodl nám ukázat jednoduchý recept na jablečný dezert zvaný „Jablečné růžičky“. Můžete si jej udělat ke kávě nebo čaji, a také připravit pro očekávanou návštěvu. Růžičky vypadají a chutnají výborně.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Nejdříve začneme přípravou jablek. Jablka si důkladně omyjeme, rozkrojíme a vybereme jadřinec.

Jablka nakrájíme na 1 – 2 mm tenké plátky.

Poté se pustíme do přípravy těsta. Těsto na tenko vyválíme a nařežeme asi na 5 cm široké proužky.

Každý proužek z poloviny potřeme marmeládou, posypeme skořicovým cukrem a položíme plátek jablka. Poté je překryjeme „suchou“ částí těsta.

Boční strany těsta zavineme a vytvoříme „košíček/růžičku“, ze kterého nám bude koukat kousíček jablečného plátku.

Takto připravené „růžičky“ vyskládáme na plech na pečící papír a dáme do rozpálené trouby na 200 °C.

Pečeme asi 15 minut dozlatova.

Upečené růžičky lehce posypeme moučkovým (nejlépe třtinovým) cukrem.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.