Jablkový dort

Jablka jsou oblíbenou součástí našich jídelníčků, protože obsahují plno vitamínů, vlákniny a také působí příznivě na naše zuby. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy výborného jablečného dortu, který nás vyjde na pár korun a výborně chutná. Postup přípravy je naprosto jednoduchý a zvládne jej opravdu každý.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 5 jablek
  • 1 vanilkový pudink
  • 4 lžíce cukru (třtinového cukru)
  • 1/2 lžíce skořice
  • 1 balíček piškotů

Postup přípravy:

Nejdříve si důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky jablka.

Nakrájená jablka vložíme hrnce, přidáme asi 200 ml vody, půl lžičky skořice a asi 5 – 7 minut povaříme.

Jakmile se nám budou jablka vařit, připravíme si směs pudinku, hrnku vody a čtyř lžic třtinového cukru.

Směs důkladně promícháme a přilijeme do hrnce k jablkům.

Vaříme do zhoustnutí.

Poté si připravíme mísu, kterou vyskládáme piškoty.

Do mísy přelijeme zhoustlou směs jablek a pudinku.

Piškoty a směs pudinku s jablky můžeme několikrát vrstvit.

Připravený dort dáme na několik hodin vychladit do lednice a můžeme ochutnat.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.