Jahodové knedlíky

Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce. Jahody můžete použít do dortů, ovocných salátů, jahodových dření apod. V dnešním receptu nám Láďa Hruška ukáže postup přípravy vynikajících jahodových knedlíků (maxiknedlíků), které si připravíte v mikrovlnce. Jedná se velmi rychlý „hrníčkový“ recept, který je navíc velmi jednoduchý na přípravu.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 a půl hrnku hladké mouky (nejlepší je celozrnná mouka)
  • 1 a čtvrt hrnku vlažného mléka
  • 1 vejce
  • Půl kostky droždí (kvasnic)
  • Špetka soli
  • Jahody (čerstvé nebo z plechovky)

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, do které dáme všechny suroviny kromě jahod.

Jahody si necháme na později.

Ze surovin v míse vypracujeme krásné těsto, které by mělo být trochu lepkavé. Těsto necháme chvilku nakynout.

Pro urychlení kynutí můžeme dát mísu s těstem do teplé vody.

Jakmile bude těsto kynout, nakrájíme si na poloviny popř. menší kousky jahody.

Poté si přichystáme 2 plastové nádoby, které můžeme dát do mikrovlnky. Tyto nádoby si vymažeme kouskem másla.

Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 části. 2 části těsta dáme dospodu nádob. Na ně dáme nakrájené jahody a přiklopíme je zbylým těstem.

Nádoby přikryjeme a dáme na 4 minuty 30 vteřin do mikrovlnky.

A máme hotovo.

TIP 1: Knedlíky můžeme posypat moučkovým cukrem nebo tvarohem.
TIP 2: Ke knedlíkům se výborné hodí zakysaná smetana.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.