Kakaovo-mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbenou pochoutkou dětí a také dospělých. Bohužel v obchodech zaplatíme za malou „tyčinku“ mléčného řezu od společnosti Kinder docela dost peněz. Proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat postup přípravy výborných kakaovo-mléčných řezů, které si hravě vyrobíte doma a za pár korun budete mít plný plech.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na těsto (korpus):

  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 3 vejce
  • 2 – 3 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

Na náplň:

  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • Necelá polovina kostky másla
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, ve které vyšleháme do hustší pěny vejce s cukrem.

Do vyšlehané pěny všleháme olej, mouku, kypřící prášek a kakao.

Vyšlehané těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme na tenkou vrstvu.

Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C maximálně 10 minut.

Mezitím se pustíme do přípravy náplně.

Náplň připravíme vyšleháním másla, moučkového a vanilkového cukru. Poté do nich všleháme zakysanou smetanu s tvarohem.

Jakmile se nám těsto dopeče, přepůlíme jej, pomažeme jednu stranu připravenou náplní a druhou ji přiklopíme.

Měl by nám vzniknout sendvič.

Před konzumací necháme řez alespoň 2 hodiny v lednici vychladit a nakrájíme jej dle libosti.

TIP 1: Aby vaše kakaové těsto nedopadlo jako to mé na obrázku, používejte vždy pečící papír!

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.