Muffiny z mikrovlnky

Muffiny se stávají čím dál oblíbenějším pečivem, které si s oblibou dáváme na snídani, svačinu nebo jako chuťovku k dobré kávě a čaji. V dnešním receptu experimentátora a amatérského kuchaře Ládi Hrušky si představíme postup přípravy vynikajících borůvkových muffinů z mikrovlnky, které zvládneme připravit do 10-ti minut.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 3 lžíce obyčejného (krystal) popř. třtinového cukru
  • 4 lžíce mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • Hrst borůvek
  • Špetka soli

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší hrneček, do kterého dáme 2 lžíce másla a na 15 sekund ho dáme s máslem do mikrovlnky.

Poté přidáme vejce, mléko a vanilkový cukr. Vše důkladně rozmícháme.

Dále přidáme obyčejný nebo třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřícím práškem, skořici, špetku soli a vyšleháme krásně hladké těsto.

Nakonec dáme do těsta borůvky.

Hrneček s borůvkami a těstem dáme do mikrovlny, nastavíme střední výkon 600 W a 4 minuty 30 vteřin pečeme.

TIP 1: Hotové muffiny můžeme posypat třtinovým cukrem.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.