Rychlokoláčky z taveného sýru (taveňáku)

Koláčky jsou oblíbenou sladkou pochoutkou na svatbách, Velikonocích, Vánocích a také různých oslavách. Příprava klasických koláčků je bohužel docela zdlouhavá. V následujícím receptu nám Láďa Hruška představí postup výborných, rychlých a hlavně levných koláčků, na kterých si všichni pochutnají.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 trojúhelníčky taveného sýra
  • 1 kostka tuku na pečení (používám Heru)
  • Tvaroh (+ rozinky), povidla (marmeládu)

Postup přípravy:

Z hladké mouky, změklého tuku na pečení a tavených sýrů si uděláme krásné hladké těsto.

Poté si z těsta uděláme několik malých bochánků (velikost dle libosti) a uděláme do nich důlky, které naplníme například tvarohem smíchaným s rozinkami.

Takto připravené koláčky vyskládáme na plech a dáme péct.

Jakmile koláčky zezlatoví, budou hotové.

Nakonec je posypeme moučkovým (práškovým) cukrem a jak vychladnou, můžeme podávat.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.