Šunkové vrtule

V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy šunkových vrtulí. Šunkové vrtule jsou oblíbený slaný dezert z listového těsta. Tento rychlý, jednoduchý a hlavně levný pokrm je vhodné konzumovat k vínu, pivu a také k dobrým sýrům.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Balíček listového těsta
  • 200 – 400 gramů krájené šunky (2 – 4 balíčky)
  • 1 vejce
  • Koření dle chuti
  • Kmín

Postup přípravy:

Nejdříve si natenko rozválíme listové těsto. Na rozválené těsto naskládáme plátky šunky.

Poté těsto nakrájíme na 3 – 4 centimetrů (můžeme samozřejmě i více) široké proužky a zabalíme do vrtulí (ruliček).

Vrtulky vyskládáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti kořením.

Pečeme dozlatova asi 15 – 20 minut.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.