Sypaný jablkový koláč se skořicí

Jablka patří mezi nejdravější a nejchutnější plody na světě s širokým využitím. Můžeme je usušit, destilovat, získat z nich výbornou šťávu nebo je dát do koláčů. S tímto posledním typem využití nám poradí Láďa Hruška, který nám ukáže postup přípravy výborného sypaného jablečného koláče se skořicí. Příprava je hotová během pár minut.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 8 jablek
  • 1 hrnek hladké mouky (obyčejné nebo celozrnné mouky)
  • 1 hrnek hrubé mouky (obyčejné nebo celozrnné mouky)
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • Necelá 1/2 kostky másla
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový (vanilinový) cukr
  • 1 lžíce skořice

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, ve které smícháme všechny suroviny kromě jablek.

Vše důkladně promícháme a sypkou směs necháme chvilku „odpočívat“.

Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka.

Poté si připravíme kulatou dortovou formu a dáme do ní pečící papír.

Do formy dáme asi polovinu těsta.

Na těsto dáme nastrouhaná jablka a doplníme zbytkem sypké směsi.

Koláč vložíme do předem rozpálené trouby a pečeme na 165 °C než se nám vytvoří na povrchu koláče krásná kůrka.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.