Tiramisu nejen pro děti

Italský sladký dezert zvaný Tiramisu není pouze oblíbeným jídlem oslíka ze Shreka, ale také oblíbenou pochoutkou dospělých a především dětí. V dnešním receptu nám experimentátor a amatérský kuchař Láďa Hruška představí postup výborného domácího tiramisu pro děti, které bude chutnat i dospělým. Příprava je poměrně jednoduchá.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 vanička tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce melty
  • Piškoty
  • Kakao (Granko) na posyp

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme vyšší nádobu, ve které vyšleháme půl kelímku smetany ke šlehání.

V druhé nádobě si smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, sáček vanilkového cukru a 2 lžíce třtinového cukru nebo obyčejného cukru.

Do směsi z tvarohu přidáme vyšlehanou smetanu.

Vše důkladně promícháme.

Poté smícháme 2 lžíce melty s 50-ti mililitry vlažné vody a namáčíme do ní piškoty.

A můžeme vrstvit do skleniček.

Na dno skleniček dáme piškoty, poté vrstvu smetanovo-tvarohové směsi a tak dále.

Na horní vrstvě musí být smetanovo-tvarohová směs, kterou posypeme kakaem.

Skleničky s tiramisu dáme vychladit do lednice a po vychlazení můžeme jíst.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.