Tvarohové nanuky

Jednou z nejoblíbenějších mražených pochoutek, kterými se v létě osvěžujeme, jsou tvarohové nanuky. Tvaroháčky můžeme najít v chladících boxech koupališť i supermarketů již mnoho let. Proto se nám Láďa Hruška rozhodl přestavit postup přípravy vynikajících domácích tvarohových nanuků, na kterých si nejen pochutnáme a také budou levnější než v obchodě.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 1/2 sáčku vanilkového (vanilinového) cukru
  • 3 lžíce obyčejného moučkového cukru nebo třtinového moučkového cukru

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší nádobu, do které dáme všechny ingredience.

Poté si připravíme robota nebo metličku a ingredience důkladně vyšleháme.

Vše se nám musí krásně spojit.

Vyšlehanou směs vložíme do nanukových formiček (popř. vaniček) a dáme je na několik hodin zamrazit.

Pokud chceme nanuk s čokoládovou polevou, rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni a nanuky v ní namočíme.

Po namočení dáme nanuk s čokoládou asi hodinu až dvě zamrazit.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.