Tvarohový mazanec

Mazanec je oblíbeným tradičním velikonočním a svátečním pečivem (dezertem). V následujících řádcích vám oblíbený experimentátor a amatérský kuchař Láďa Hruška ukáže, jak si rychle, snadno a hlavně co nejlevněji udělat sváteční tvarohový mazanec posypaný mandlemi bez kynutí těsta.

Pojďme se na tento recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1/2 kostky tuku na pečení
  • 1 kostka měkkého tvarohu (asi 250 g)
  • 1/2 hrnku cukru (obyčejného nebo třtinového)
  • 1 hrnek rozinek a mandlí
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
  • 2 vejce (1 do těsta, 1 na pomazání)
  • 2 kávové lžičky rumu
  • 1 citron
  • Špetka soli

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme tuk, který necháme změknout. Po změknutí jej smícháme s vanilkovým a obyčejným cukrem. Směs důkladně promícháme a přidáme vejce, šťávu z citronu a kostku tvarohu.

Poté přilijeme do směsi rum. Dále přidáme mouku, rozinky, špetku soli a sáček prášku do pečiva. Ze směsi vypracujeme hladké těsto.

Z těsta vytvarujeme mazanec. Poté jej potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi.

Mazanec pečeme asi 50 minut na 170 °C.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Dezerty, sladkosti – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.