Chlebové bramboráčky (chlebáčky)

Bramboráky mám moc ráda, ale nerada vyhazuji jídlo. Nedávno jsme se bábinou dívaly na recepty Ládi Hrušky, kde Láďa ukazoval, že staré chleby (samozřejmě ne moc staré) se nemusí vyhazovat nebo dávat slepicím, ale jdou z nich dělat výborné bramboráky respektive „chlebáky“. Chlebáky stojí pár korun, jsou jednoduché na přípravu a navíc se zbavíte starého chleba. Chuťově není téměř poznat rozdíl.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Tvrdý (tvrdší) chleba
  • 2 – 3 vejce (dle množství chleba)
  • Majoránka
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy chlebových bramboráků:

Příprava „chlebáků“ je velmi jednoduchá. Nejdříve si nachystáme mísu, ve které dáme rozmočit do vody chleba.

Jakmile je chleba rozmočený, odlijeme vodu a k chlebu přidáme všechny ingredience dle chuti. Musíme si dát pozor, aby bylo těsto o trochu hustší a nemělo by se trhat.

Láďa Hruška dělal „chlebáky“ na rozpálené pánvi na klasickém oleji, ale je možné je dělat trochu „fitness“ v troubě na pečícím papíru a plechu.

TIP 1: To těsta můžeme přidat kuřecí šunku popř. nějaký salám.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.