Dietní domácí langoše

Za poslední roky jsem si na langoše zvykla jako na jeden ze symbolů českých vánočních trhů. Když se procházíte po trzích, tak kromě různých vánočních dárků vidíte a cítíte z různých stánků svařené víno („svařák“) a taky pronikavou vůni česneku. Bohužel smažené langoše ve friťáku jsou velmi nezdravé, a proto přišel Láďa s receptem na domácí dietní langoše z trouby.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky (obyčejné nebo celozrnné)
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička kypřícího prášku
  • 1 menší kelímek bílého jogurtu

Na „omáčku“:

  • Kečup
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Nastrouhaný tvrdý sýr (stačí klasická „třicítka“ Eidam nebo nějaký dietnější)

Postup přípravy dietního langoše:

Těsto si nachystáme tak, že smícháme bílý jogurt, špetku soli, hladkou mouku a kypřící prášek. Těsto uhněteme do hladka a vložíme na 30 – 45 minut do lednice uležet.

Jakmile bude těsto uleželé, vytáhneme jej a rozválíme na 0,5 – 1 cm výšku.

Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka (např. skleničkou – pokud chceme mít mini langoše) nebo klasicky si je natvarujeme a dáme na pečící papír na plech.

Pečeme na 180 °C do zlatova asi 8 minut.

Na upečené langoše „namažeme“ omáčku (marinádu) z česneku, soli, kapičky olivového oleje, kečupu a posypeme sýrem.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.