Extra rychlá rajská omáčka

Rajská omáčka patří v českých domácnostech mezi oblíbená jídla, ale její příprava je velmi zdlouhavá a v dnešní uspěchané době chceme všechno rychle. Proto se amatérský kuchař Láďa Hruška nám rozhodl ukázat recept na velmi rychlou rajskou omáčku, kterou zvládneme uvařit zhruba za 10 – 15 minut. Hodí se například k vařeným těstovinám.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 litr rajčatové šťávy (popř. džusu)
  • 1 větší cibule
  • 2 zeleninové bujóny
  • Hotová jíška (popř. rozmíchaná 1 lžíce mouky s vodou)
  • 6 kávových lžiček cukru (obyčejného nebo třtinového)
  • 4 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • Malý kousek másla
  • Špetka skořice
  • Sůl

Příloha: Těstoviny

Postup přípravy:

Nejdříve si oloupeme a najemno nakrájíme cibulku. Poté si nachystáme větší hrnec, ve kterém ji s kouskem másla necháme zesklovatět. Dále přidáme 6 lžiček cukru, bobkové listy, nové koření a špetku skořice.

Jakmile cukr zkaramelizuje, přidáme do hrnce ještě 2 zeleninové bujóny a zalijeme rajčatovou šťávou.

„Omáčku“ přivedeme k varu. Jakmile bude omáčka vřít, zahustíme ji hotovou jíškou (popř. rozmíchanou 1 lžičkou mouky s vodou) a vaříme 5 – 7 minut. Dosolíme dle chuti.

Posledním krokem je přecezení omáčky přes síto.

A můžeme podávat například k vařeným těstovinám.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.