Kuřecí křídla (křidélka) jako z fastfoodu

Kuřecí křídla má rád snad každý, kdo není vegetarián nebo vegan, a proto se Láďa Hruška rozhodl, že nám ukáže levný a chutný recept na kuřecí křídla jako z fastfoodu. Jelikož se jedná o kuřecí křídla jako z fastfoodu, tak nic dietního opravdu nečekejte, ale určitě si pochutnáte.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 6 kuřecích křídel
  • Hladká mouka (popř. celozrnná)
  • Olej
  • Grilovací koření
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička granulovaného česneku (lepší je čerstvý)
  • Kari
  • 1 lžička chilli koření
  • Tymián
  • 1 lžička papriky
  • 1 vejce
  • Mléko
  • Voda

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme 3 misky:

První miska: V první misce si nachystáme „fastfoodovskou“ kořenící směs. Do misky si nasypeme lžičku papriky, 2 lžičky soli a po jedné lžičce grilovacího koření, chilli koření, kari a tymiánu.

Dále do ní dáme lžičku granulovaného česneku nebo 2 stroužky čerstvého česneku.

Druhá miska: Do druhé misky si nasypeme mouku, kterou lehce osolíme.

Třetím miska: Do třetí misky si nachystáme tekutou směs vajíčka, vody a mléka v poměru 2:1:1.

Poté si kuřecí křídla naporcujeme na 2 díly a můžeme obalovat. Kuřecí křidélka nejdříve obalíme ve směsi koření, mouky a nakonec ve směsi z vajíčka.

Dále si nachystáme nějaký pevnější pytlík (nejlepší je papírový na pečivo), do kterého vysypeme směs koření a mouky. Nandáme do něj obalená kuřecí křidélka a důkladně protřepeme. Díky tomu budeme mít po osmažení krásnou zlatou kůrčičku.

Posledním krokem je smažení. Nachystáme si hrnec s rozpáleným olejem (lepší je „friťák“), do kterého dáme maso zhruba na 10 minut smažit. Kuřecí křidélka musí být při smažení celá potopená.

Smažíme dozlatova.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.