Kuřecí medailonky v tatarce

Kuřecí maso je velmi oblíbené u většiny cvičících i dietářů, a proto jsou pokrmy z drůbežího masa součástí například dukanové diety. V dnešním receptu si představíme postup přípravy výborných kuřecích medailonků v tatarce, které jsou oblíbené především v zahraničí. Není nutné maso předem marinovat v oleji a koření, stačí pouze tatarská omáčka. Neváhejte si recept vyzkoušet ihned.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 balení kuřecích prsních řízků
  • Tatarská omáčka
  • Hladká mouka
  • Sůl, pepř (nejlépe čerstvě mleté)

Postup přípravy:

Nejdříve si vybalíme kuřecí prsní řízky popř. nakrájíme kuřecí maso na centimetrové plátky.

Poté maso důkladně nasolíme, opepříme a dáme do mísy.

Dále přidáme tatarskou omáčku a uložíme asi na 30 minut do lednice.

Nakonec maso obalíme v hladké mouce a usmažíme dozlatova (asi 2 – 3 minuty z každé strany).

TIP 1: Do směsi můžeme přidat trochu prolisovaného česneku.

TIP 2: Podávat můžeme s hlávkovým salátem a zeleninou nebo šťouchanými/dušenými bramborami.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Hlavní jídla – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.