Kuřecí roládky

Kuřecí maso je oblíbenou položkou na jídelníčku snad všech, kdo jedí maso. Je jednoduché na přípravu, obsahuje plno bílkovin a hlavně je dietní. V dnešním receptu nám Láďa Hruška ukáže postup přípravy výborných kuřecích roládek, kterou můžete podávat na chlebu a pohostit tak svoji návštěvu nebo si ji připravit na oběd s vařenými brabory. Příprava je poměrně jednoduchá.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 8 plátků slaniny
  • 4 vejce
  • 8 plátků krájeného salámu
  • Tvrdý sýr (stačí Eidam nebo Gouda)
  • Pórek nebo jarní cibulka
  • Sůl, pepř

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme vejce. Zde máme 2 možnosti. Buď si vejce rozklepneme a rozšleháme nebo je uvaříme natvrdo. V dnešním receptu zvolíme vejce natvrdo.

Kuřecí prsa lehce naklepeme a rozložíme je na pracovní plochu.

Maso osolíme, opepříme a vyskládáme na ně plátky slaniny a šunky.

Poté jej posypeme nakrájeným pórkem nebo jarní cibulkou a nastrouhaným tvrdým sýrem.

A na kraj položíme vejce.

Roládu pevně smotáme a propíchneme na krajích a uprostřed špízovými jehlami. Místo jehel můžeme použít nit.

Povrch rolády dosolíme a dopepříme.

Roládky vyskládáme do zapékací mísy a dáme na ně kousky másla.

Zapékací mísu uzavřeme (poklopem nebo alobalem) a můžeme péct.

Pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu.

Roládky podáváme s vařeným bramborem nebo tence nakrájené na chlebu. Jsou výborné teplé i studené.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Hlavní jídla – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.