Lasagne po česku

Lasagne (lazaně) jsou velmi oblíbenou pochoutkou nejen kocoura Garfielda, ale také mnoha dětí a dospělých. Proto si v dnešním receptu experimentátora a kuchařského amatéra Ládi Hrušky představíme jeden z jeho nejoblíbenějších receptů zvaný Lasagne po česku. Příprava tohoto receptu je poměrně jednoduchá a měl by ji zvládnout každý.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 balíček listového těsta
  • 1 větší cibule
  • 1 balíček mletého masa
  • 1 rajčatový protlak
  • Sůl, pepř
  • Provensálské koření
  • Strouhaný sýr

Na bešamel:

  • Kousek másla
  • Pár lžic hladké mouky
  • Hrnek mléka

Postup přípravy:

Nejdříve na kostičky nakrájíme větší cibuli a na větší (hlubší) pánvi ji na oleji orestujeme. Po pár minutách přidáme mleté maso, sůl, pepř a provensálské koření. Jakmile se maso lehce opeče, přidáme rajčatový protlak.

Mezitím si připravíme bešamel tím, že rozpustíme na pánvi kousek másla (cca 1/4 kostky). Poté k máslu přidáme hladkou mouku a a po cca 1 – 2 minutách mléko. Do této směsi zamícháme asi polovinu strouhaného sýru a 8 minut ji povaříme. Dle potřeby ji dosolíme.

Jakmile máme vše připraveno, můžeme rozválet těsto, které si předem rozdělíme na 3 části. První rozválený plátek listového těsta dáme na spodek zapékací mísy a na něj rozprostřeme třetinu masa a posypeme troubou sýra. Druhé patro lasagní bude obdobné. Poslední vrstvu zalijeme bešamelem a posypeme zbytkem strouhaného sýru.

Pečeme asi 30 minut na 180 °C.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Hlavní jídla – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.