(Ne)smažený sýr z mikrovlnky

Smažený sýr patří v České republice k nejznámějším jídlům a hlavně mezi dětmi k nejoblíbenějším jídlům, bohužel ne nejzdravějším. Nedávno přišel Láďa Hruška s receptem na (ne)smažený sýr z mikrovlnky, díky kterému vám ubyde práce s obalováním v trojobalu a nezdravým smažením na pánvi.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 100 gramů tvrdého sýra (obvykle se používá klasická „třicítka“ Eidam)
  • 1 vejce
  • Tuk (na vymazání hrnku)
  • Strouhanka (na vysypání hrnku)

Postup přípravy sýru z mikrovlnky:

Nejdříve si nachystáme nějaký větší (širší) hrnek, který si vymažeme tukem a vysypeme lehce strouhankou.

Dále si nastrouháme nahrubo sýr a rozšleháme (rozkvedláme) vejce.

Nastrouhaným sýrem naplníme polovinu hrnku, polijeme rozšlehaným vejcem a dosypeme zbytkem sýru.

Povrch sýru „uzavřeme“ tenkou vrstvou strouhanky.

Takto připravený hrnek se sýrem dáme do mikrovlnky na maximální výkon. Budeme péct asi 5 – 8 minut, dle výkonu mikrovlnky. Po upečení necháme sýr pár minut dojít a můžeme servírovat.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.