Opilé kuře na plechovce

Opilé kuře je recept, který zcela jistě znají vaše babičky a prababičky. Jedná se o kuře, které je velmi navoněné pivem. Recept by snad upadl v zapomnění, kdyby na něj Láďa Hruška nedávno neupozornil. Tento pokrm můžeme připravovat dle starého postupu v troubě nebo také na grilu.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Celé kuře
  • Plechovka piva

Na marinándu (nálev):

  • 3 polévkové lžíce oleje
  • Sůl
  • 2 – 3 polévkové lžíce medu
  • 1 polévková lžíce chilli omáčky
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 kávová lžička chilli koření
  • 4 – 6 stroužků česneku
  • 1 polévková lžíce vinného octu

Postup přípravy:

Postup přípravy opilého kuřete je velmi jednoduchá. Nejdříve si vezmeme kuře, vyčistíme jeho dutinu a důkladně jej opláchneme.

Dalším krokem je příprava marinády (nálevu). Marinádu můžeme použít vlastní nebo směs z oleje, soli, medu, chilli omáčky, sójové omáčky, chilli koření, prolisovaného česneku a vinného octu.

Marináda má sladko kyselo štiplavou chuť.

Kuře v marinádě naložíme a necháme alespoň 1 hodinu marinovat. Čím déle, tím lépe.

Poté si nachystáme plechovku piva, ze kterého trochu piva odebereme (můžeme jej vypít nebo s ním kuře polijeme) a uděláme do horní části mnoho děr. Dále si nachystáme plech na pečení, popř. rošt grilu (pokud budeme dělat opilé kuře na grilu), kde plechovku položíme a kuře na plechovku posadíme.

Vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180 °C asi 35 – 40 minut.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.