Paprikové lodičky s mletým masem

Plněné papriky například s rajskou omáčkou nebo bramborovou kaší jsou velmi oblíbeným tuzemským pokrmem. Na následujících řádcích nám experimentátor a amatérských kuchař Láďa Hruška ukáže postup přípravy (recept) rychlých paprikových lodiček s mletým masem. Oproti klasickému receptu plněných paprik budete potřebovat pouze polovinu množství paprik.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 kg syrového mletého masa
  • 0,5 kg paprik
  • 4 velké cibule
  • Koření do sekané
  • Olej

Postup přípravy:

Postup přípravy se téměř neliší od přípravy plněných paprik. Nejdříve si ve větší míse dochutíme směs mletého syrového masa kořením (můžeme přidat i trochu najemno nastrouhaného sýru).

Poté si očistíme papriky a podélně je nakrájíme. U nás máme papriky velmi rádi, takže je plníme celé.

Dále si vymažeme pekáč olejem a cibuli nakrájíme na kolečka. Kolečka cibule rovnoměrně rozprostřeme na dno pekáče.

Poté si vyplníme papriky mletým masem a naskládáme je do pekáče.

Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 25 minut na 180 °C.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty, jídelníček Ládi Hrušky) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.