Pizza raz dva

Pizza je velmi oblíbenou pochoutkou po celém světe, i když její spotřeba je pravděpodobně největší v Itálii a USA. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy výborné pizzy, jejíž příprava kromě pečení nám zabere pouze pár minut, protože nebudete muset čekat, než těsto nakyne. Láďa tvrdí, že se jedná o dietní bombu, která bude chutnat dětem, rodičům a také prarodičům. Neváhejte si ji připravit i vy.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 malý kelímek bílého jogurtu
  • 2 malé hrnky polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • Rajčatový protlak
  • Plátky rajčat
  • Mozzarella
  • Špetka soli
  • Bazalka, oregáno, popř. jiné koření

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, do které dáme bílý jogurt.

Poté přidáme 2 menší hrnky mouky (raději méně něž více, přisypat můžeme vždy), vejce, špetku soli a kypřící prášek.

Směs důkladně promícháme a vypracujeme nelepivé hladké těsto.

Vypracované těsto vyválíme a dáme na plech s pečícím papírem.

Těsto potřeme protlakem a přidáme další ingredience dle chuti (plátky rajčat, mozzarellu či jiný sýr a koření).

Pečeme v předem rozpálené troubě na 200 °C asi 20 – 30 minut, než bude těsto krásně křupavé.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Hlavní jídla – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.