Sekaná bábovka

Mleté maso respektive sekaná patří mezi velmi oblíbená jídla v českých domácnostech. Sekanou můžeme jíst s bramborou kaší, nakrájenou na plátky na chlebu a také například naplněnou v paprikách s rajskou omáčkou. V dnešním netradičním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy sekané bábovky, na které si určitě pochutnáte.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 kg mletého masa
  • 3 nožičky klobás nebo párků
  • 4 vařená a 2 syrová vejce
  • 2 rohlíky
  • 3 lžíce strouhaného křenu (na ovonění)
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 velká cibule
  • Zavařené (sterilované) okurky
  • Petržel
  • Sůl, pepř

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, do které si dáme na kostičky nakrájené rohlíky a zalijeme je mlékem.

Poté si oloupeme cibuli, na malé kousky ji nakrájíme a dozlatova osmažíme na pánvi.

Do mísy k rohlíkům a mléku přidáme ve syrová vejce, mleté maso, pepř a sůl.

Vše důkladně promícháme a přidáme osmaženou cibulku, strouhaný křen a opět vše důkladně promícháme.

Po promíchání si nachystáme bábovkovou formu, do které dáme polovinu masové směsi.

Na masovou směs vyskládáme 4 vejce natvrdo, párky nebo klobásy, okurky a doplníme zbytkem masové směsi.

Formu přikryjeme alobalem a můžeme dát do rozpálené trouby.

Pečeme asi 45 minut na 220 °C.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Hlavní jídla – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.