Zapečený květák s mletým masem

Květák neboli karfiol je velmi oblíbenou zeleninou, ale ne každý ji má rád. Nejoblíbenější verze je smažená v trojobalu, ale jeho obalování je zdlouhavé. Jelikož květák obsahuje velké množství vody, je velmi oblíbený mezi dietáři. Dnes nám Láďa Hruška představí netradiční recept na zapékaný květák s mletým masem, na kterém si zcela jistě pochutnáte.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • 1 balíček mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • Anglická slanina
  • Majoránka
  • Sůl, pepř
  • 3 – 4 stroužky česneku

Postup přípravy:

Nejdříve si očistíme a omyjeme květák a dáme jej 5 minut povařit v osolené vodě.

Po povaření jej necháme vychladnout a rozřízneme na 2 poloviny.

Poté si nachystáme větší mísu, ve které smícháme mleté maso, vejce, strouhanku, česnek, majoránku, sůl a pepř.

Dále si připravíme pekáč, do kterého dáme rovnými stranami dolů 2 poloviny květáku.

Připravenou směsí květák na povrchu obalíme (pokryjeme) a překryjeme plátky slaniny.

Pečeme asi 45 minut v předem rozpálené troubě na 200 °C.

Vaříme s Láďou Hruškou (Jídelníček, recepty Ládi Hrušky) – Hlavní jídla – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.