Dietní Kapr na česneku

Ve většině českých domácností je nedílnou součástí vánoční tabule (večeře) smažená nebo pečená ryba. Nejobvyklejší ryba je určitě Kapr, ale můžeme se setkat také s Lososem, Pangasem, Platýsem a dalšími rybami. V receptu níže vám představím jednoduchý postup přípravy dietního Kapra na česneku.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Kapr
  • 4 stroužky česneku
  • 2 – 3 lžíce hladké mouky
  • Citron
  • Špetka soli
  • Kousek másla
  • Kvalitní rostlinný nebo olivový olej
  • Petrželka
  • Cibulová nať

Postup přípravy:

Nejdříve si rybu očistíme, omyjeme a osušíme. Poté si ji nakrájíme na filety nebo podkovy. Podkovy si nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem a kvalitním olejem.

Nakonec lehce pokapeme citronem. Kapra dáme alespoň na 2,5 hodiny do chladničky (lednice) uležet.

Před smažením jej vyválíme v mouce. Kapra smažíme na rozpáleném oleji pár minut z obou stran. Pokud budete mít filety s kůží, je nutné je smažit nejdříve kůží dolů.

Kapra podáváme ihned po smažení. Před podáváním jej pokapeme lehce citronem a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a cibulovou natí.

Zdravé dietní fitness recepty – Hlavní jídla (jídelníček obědy) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.