Nejlepší bramborová kaše (pyré) bez hrudek

Bramborová kaše stejně jako vařené brambory nebo také rýže patří mezi nejzákladnější přílohy, které můžeme k masným i bezmasým pokrmům podávat. V tomto receptu vám představím jednoduchý návod, jak si udělat výbornou bramborovou kaši (pyré) bez jakýkoliv hrudek.

Příprava bramborové kaše je velmi jednoduchá.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 0,5 kg brambor
  • 150 – 200 ml mléka
  • Máslo
  • Sůl
  • Mletý kmín

Postup přípravy:

Nejdříve si oloupeme brambory, nakrájíme na malé kousky a důkladně je propláchneme.

Můžeme je propláchnout i vícekrát, abychom z nich dostali co nejvíce škrobu. Čím menší kousky brambor budeme mít, tím kratší dobu budeme brambory vařit.

Osobně je krájím na tenké plátky.

Poté brambory dáme do hrnce s osolenou a okmínovanou vodou a vaříme 10 – 20 minut. Dle kousků brambor. Brambory budou uvařené, jakmile se budou při napíchnutí na vidličku rozpadat. Raději je vařte déle.

Až budou brambory uvařené, slijeme z nich vodu a připravíme si ohřáté mléko.

Abychom měli krásnou kaši bez hrudek, použijeme ruční šlehač, kterým brambory postupně rozmělníme. Když budou brambory trochu rozmělněné, začneme k nim za stálého šlehání přilívat ohřáté mléko (asi 150 – 200 ml) a vyšleháme krásnou kašičku bez hrudek. Nakonec přidáme asi 1/5 másla, dosolíme a šlehačem „zamícháme“.

A můžeme podávat.

TIP 1: Kaši můžeme vylepšit přidáním nasekané pažitky, bylinek, orestované cibulky apod.

Jídelníček, recepty – Tipy a triky – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.