Zapečené tofu s brokolicí a paprikou

Tofu je mléčný produkt, který si oblíbili především vegetariáni, vegani, makrobiotici a také mnozí cvičící. Tofu je u cvičících oblíbené především díky tomu, že je plné bílkovin, které podporují růst svalové hmoty (svalů). Dnes si představíme recept na zapečené tofu s brokolicí a paprikou. Příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 plátky tofu
  • 1 brokolice
  • 2 papriky
  • 2 pálivé chilli papričky (pokrm může být i bez nich)
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Hrstka piniových oříšků
  • Špetka soli

Postup přípravy:

Nejdříve si důkladně omyjeme brokolici a rozdělíme ji na malé růžičky.

Růžičky krátce povaříme (asi 5 minut) v lehce osolené vodě.

Mezitím si omyjeme papriku a nakrájíme ji na malé plátky.

Povařené růžičky slijeme a vyskládáme do skleněné zapékací mísy popř. na plech na pečení.

Do zapékací mísy přidáme nakrájenou papriku, tofu nakrájené na menší kousky a piniové oříšky. Vše lehce posolíme.

Nyní si připravíme chilli papričky. Pokud je nepoužijete, tento krok přeskočte.

Chilli papričky si nakrájíme na malé kousíčky a smícháme je s rozmarýnem a citronovou šťávou. Necháme je pár minut odležet. Papričky dostanou vynikající chuť.

Po několika minutách je přimícháme do ostatních ingrediencí v zapékací míse a vše zakápneme olivovým olejem.

Pečeme v předem rozpálené troubě na 180 – 200 °C asi 20 – 30 minut. Tofu by nám mělo krásně zezlátnout.

TIP 1: Do pokrmu před pečením můžete přidat zavařenou (popř. čerstvou) cuketu.

Zdravé dietní fitness recepty – Hlavní jídla (Jídelníček, obědy) – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.