Detoxikační okurková limonáda s citronem

Dnes jsem byla v zelenině a měli velkou slevu na okurky, a tak jsem si řekla, že jako přílohu k dnešnímu obědu udělám okurkový salát. Jelikož jsem nakoupila hodně okurek a mnoho mi jich zbylo, rozhodla jsem se udělat detoxikační okurkovou limonádu podle receptu Ládi Hrušky. Okurky obsahují hodně draslíku a dokáží přirozeným způsobem odvodňovat organismus, dobře působí na krevní oběh a také pomáhají lidem s revmatismem a dnou (otoky kloubů).

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1,5 litru perlivé popř. neperlivé vody (já používám vodu z kohoutku)
  • 1 – 2 salátové okurky
  • 2 polévkové lžíce medu (popř. cukru – nejlepší je třtinový)
  • 2 citrony nebo limetky

Postup přípravy:

Nejdříve si oškrábeme (oloupeme) salátovou okurku. Poté ji nakrájíme na kostičky a mixérem (já používám tyčový) je na jemno rozmixujeme. Mělo by nám vzniknout pyré.

Přidáme 1,5 litru vody, důkladně promícháme a necháme asi 15 – 30 minut v lednici odpočívat (uležet, vylouhovat).

Dále si nachystáme džbán, do kterého budeme vylouhovanou limonádu přelévat.

Na džbán dáme síto a limonádu do džbánu přelijeme.

Poté přidáme šťávu z vymačkaných limetek a dle chuti osladíme medem nebo cukrem.

Vaříme s Láďou Hruškou (Recepty Ládi Hrušky) – Nápoje – Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.